• Szkolenie z Alternatyw już wkrótce!

    Na szkoleniu dowiedz się, jak powstawały i zmieniały się konkretne alternatywne metody parzenia kawy. Poznasz ich fascynującą historię oraz zrozumiesz, jak budowa poszczególnych urządzeń wpływa na ostateczny smak i aromat kawy.

    Perfekcja w Detalach: Różnice w Smaku i Wyniku Parzenia

    Odkryjesz subtelne różnice w smaku i aromacie kawy, które wynikają z różnych metod parzenia oraz różnych filtrów, takich jak Kalita, V60, Chemex czy nawet automatyczne systemy. Poznasz tajemnice Chemexa i dowie się, dlaczego jest on uznawany za jedno z najwspanialszych narzędzi do parzenia kawy.

  • Szkolenie z Espresso już wkrótce!

    Czego dowiesz się na szkoleniu?

    (espresso)

    Szkolenie rozpocznie się od historii powstania samego espresso – od pierwszych prób jego stworzenia aż po jego dzisiejszą formę. Będziesz mógł zgłębić tajniki budowy ekspresu kolbowego i automatycznego, zrozumiesz jak programować ich funkcje, a także poznasz różne typy kolb „portafiltra” oraz sposobach czyszczenia ekspresu.

    Od Gramatury po Siłę Wypału Ziarna

    W trakcie spotkania dowiesz się o najważniejszych elementach procesu parzenia, takich jak gramatura, czas parzenia czy nawet siła wypału ziarna – od zielonego do wypalonego, aż do momentu uzyskania idealnego espresso.

Sprawdź co przygotowaliśmy dla ciebie w naszych usługach. Znajdziesz tam szkolenia, a nawet jak masz swoje ziarno, to je wypalimy jak chcesz.